Personvern

Personvern

Pedit er et LMS system og har en app som brukes sammen med LMS. Denne versjonen er lisensiert til Sande kommune, og Sande kommune er leverandør av innholdet i både læringsplattformen og i den tilhørende appen også for mobil og nettbrett Det er allikevel Pedit AS som er leverandør, og Sande kommune betegnes som kunde i denne personvernavtalen for installasjonen.

Teksten nedenfor er Pedit AS og Sande kommune sin orientering om databehandling på området https://sande.pedit.no.

OM

Denne siden brukes til å informere Webområdebrukerne om våre retningslinjer for innsamling, bruk og spredning av personlig informasjon.

Pedit selges som en tjeneste til kundene, og personvern for Pedit er begrenset til systemets håndtering av data i app, på nettsteder og på servere. Pedit er ikke ansvarlig for og kan ikke kontrollere hvordan kunder eller deres brukere eller administratorer håndterer sikkerhet eller personvern.

Hvis du velger å bruke vår tjeneste, samtykker du til innsamling og bruk av informasjon i forhold til disse retningslinjene. De personlige opplysningene som vi Innhenter er nødvendige for formålet for bruk PedIT. Vi vil ikke bruke eller dele din informasjon med noen, bortsett fra det som er beskrevet i disse retningslinjene.

Innsamling og bruk av informasjon

For en bedre opplevelse mens du bruker vår service, ber vi om noe personlig identifiserbar informasjon, inkludert men ikke begrenset til brukere navn, adresser, telefonnummer bidrag i sosiale og individuelle læringsprosesser, innlevert arbeide som tekst, videoer og bilder. Informasjonen vil bli beholdt av oss og kun brukt som beskrevet i disse retningslinjene. Programmet benytter ikke tredjepartstjenester som kan innhente informasjon som brukes til å identifisere deg.

Logg data

Når du bruker våre service og vår app, samler vi inn data og informasjon på telefonen som heter loggdata. Disse loggdataene kan inneholde informasjon som for eksempel ' Internet Protocol ("IP") adresse, enhetsnavn, operativsystemversjon, konfigurering av programmet, klokkeslett og dato for din bruk av tjenesten, og annen statistikk.

Tjenesteleverandører

Vi kan ansette tredjepartsselskaper og enkeltpersoner til følgende oppdrag:

  • For å forenkle vår service
  • Å yte tjenester på våre vegne
  • Å utføre service-relaterte tjenester; eller
  • Å hjelpe oss i å analysere hvordan vår tjeneste blir brukt.

Vi ønsker å informere brukere av denne tjenesten at disse tredjepartene kan har tilgang til din personlige informasjon. Grunnen er for å kunne utføre oppgavene som er tildelt dem på våre vegne. De er imidlertid forpliktet til ikke å offentliggjøre eller bruke informasjonen til noe annet formål.

Sikkerhet

Vi setter pris på den tillit du viser oss ved å gi oss din personlige informasjon, og besvarer tilliten med å bruke den med varsomhet. Imidlertid finnes det ingen 100% sikker og pålitelig metode for elektronisk lagring. Vi kan ikke garantere absolutt sikkerhet – men vi garanterer den høyeste sikkerheten som er mulig, i tråd med lover, regler og god skikk.

Lenker til andre nettsteder

Denne tjenesten kan inneholde lenker til andre nettsteder. Hvis du klikker på en tredjeparts kobling, vil du bli dirigert til dette nettstedet. Disse eksterne nettstedene betjenes ikke av oss. Derfor, anbefaler vi deg å lese retningslinjene for personvern for disse nettstedene. Vi har ingen kontroll over, og tar ikke ansvar for innhold, retningslinjer for personvern, eller praksis av noen tredjepartsnettsteder eller tjenester.

Barns personvern

Denne tjenesten retter seg ikke spesielt mot personer under 13 år. Vi samler derfor ikke bevisst inn personlig identifiserbar informasjon fra barn under 13 som ikke er tillatt eller av skoler eller regjeringen og er nødvendig for utdanning eller opplæring. All informasjon samles inn av kunden som bruker Pedit og PedIT AS er ikke ansvarlig for kundens handlinger. Dersom vi oppdager at et barn under 13 år har gitt oss personlig informasjon som ikke en del av nødvendig pedagogisk bruk, vil vi umiddelbart slette dette fra våre servere. Hvis du er en forelder eller verge, og du er klar over at barnet ditt har gitt oss personlig informasjon, vennligst kontakt oss slik at vi kan gjøre dette.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi vil oppdatere våre retningslinjer for personvern fra tid til annen. Derfor anbefales det at du leser denne siden jevnlig for å få med deg eventuelle endringer. Vi gir deg beskjed om eventuelle endringer ved å publisere den nye personvernerklæringen på denne siden. Disse endringene trer i kraft umiddelbart, etter at de er lagt ut på denne siden.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller forslag om våre Personvern, ikke nøl med å kontakte oss.

Denne personvernsiden ble opprettet på privacypolicytemplate.net.

Informasjon

Denne personvernserklæringen er skrevet for å bedre betjene de som er opptatt av hvordan deres "personlige identifiserbare informasjon" (PII) blir brukt på nettet. PII, er informasjon som kan brukes for seg selv eller med annen informasjon for å identifisere, kontakte, eller finne en enkelt person, eller for å identifisere et individ i sammenheng. Du bør lese dette dokumentet nøye for å forstå hvordan vi samler inn, bruker, beskytter eller på annen måte håndterer personlig identifiserbar informasjon i samsvar med våre nettsider og pedit app som er tilgjengelig fra Google Play og Apple app store.

Hvilke personlige opplysninger innhenter vi fra folk som bruker nettside eller app?

Ved bestilling eller registrering på vår side, vil som oftest navn, e-postadresse, telefonnummer, i noen tilfeller personnummer og andre detaljer bli registrert på våre servere og informasjonen kan brukes av Pedit LMS.

Når samler vi inn informasjon?

Vi innhenter informasjon fra deg når du registrerer deg på vår side, åpner en supporthendelse som automatisk lagrer informasjon på nettstedet vårt, eller når du som Pedit-kunde registrerer brukere i systemet.

Hvordan bruker vi informasjonen din?

Vi kan bruke informasjonen vi innhenter fra deg eller via våre kunder til drift av Pedit i samsvar med Pedit sitt formål. Når du registrerer deg, gjør et kjøp, registrerer deg for vårt nyhetsbrev, svarer på en undersøkelse eller oppgave, surfer på nettstedet, eller bruker andre nettstedsfunksjoner, innhenter vi informasjon fra deg:

  • For å tilpasse din brukeropplevelse og å gjøre det mulig for oss å levere den type innhold og produkttilbud som du er mest interessert i, og å la deg bidra til aktiviteter i pedit.
  • For å gi anonymisert, statistisk informasjon i anbud og i markedsføring, undersøkelser eller lignende.

Hvordan beskytter vi informasjonen din?

Våre nettsider skannes regelmessig for sikkerhetshull og kjente sårbarheter for å gjøre ditt besøk på nettstedet vårt så trygt som mulig.

Dine personlige opplysninger finnes bak sikre nettverk og er bare tilgjengelig med et begrenset antall personer som har spesielle tilgangsrettigheter til slike systemer, og er pålagt å holde informasjonen konfidensiell. I tillegg er all sensitiv/kredittinformasjon du oppgir kryptert via Secure Socket Layer (SSL)-teknologi.

Vi implementerer en rekke sikkerhetstiltak når en bruker registrerer, sender eller får tilgang til informasjonen deres for å ivareta sikkerheten for dine personlige opplysninger.

For enkelhets skyld kan vi lagre din kredittkortinformasjon mer enn 60 dager for å gjøre fremtidige bestillinger raskere, og automatisere faktureringsprosessen.

Bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker ikke cookies for å spore dine bevegelser på nettstedet.

Tredjeparts sikkerhet

Vi selger ikke eller overfører personlig identifiserbar informasjon til utenforstående parter.

Tredjeparts koblinger

Vi inkluderer ikke, eller tilbyr ikke tredjeparts produdukter eller tjenester på våre nettsider hvis de ikke er en del av normal bruk eller aktivitet i Pedit. Imidlertid kan Pedit sine kunder gjøre dette, og Pedit er ikke ansvarlig for koblinger eller innhold som er lagt til av kunden.

Google

Vi har ikke aktivert Google AdSense på våre området men våre kunder har rett til å gjøre det på egenhånd.

Pedit AS
Org.nr.: 918 613 927

Vierkjerrkroken 190
1930 Aurskog,
Norge

support@pedit.no
Tlf: 63 85 08 08

Sist redigert 24/3-2020

Personopplysningar

Retten til eit godt og trygt skulemiljø

Formål

Å ta i vare retten til eit trygt og godt skulemiljø som fremjar helse, trivsel og læring.

 

 

Omfang/Virkeområde

Prosedyra gjeld alle tilsette på skulen

Ansvar

Rektor

er ansvarleg  og har plikt til å sørge for at alle som arbeider på skulen, kjenner til plikta og har nok kompetanse til å utøve aktivitetsplikta i opplæringslova kapittel 9A.

Plikta til å varsle rektor:

Alle skal varsle rektor dersom dei får mistanke om eller får kjennskap til at ein elev ikkje har eit trygt og godt skulemiljø.

Aktivitet/beskrivelse

ANSVAR

Rektor er ansvarleg  og har plikt til å sørge for at alle som arbeider på skulen, kjenner til plikta og har nok kompetanse til å utøve aktivitetsplikta i opplæringslova kapittel 9A.

 

KVAR

Alle har rett til eit trygt skulemiljø som omfattar timar, friminutt, skuleveg, leksehjelp, skulefritidsordning og arrangement i skulen sin regi. Kapittel 9 A gjeld ikkje på fritida, men dersom eleven opplever noko på fritida som gjer at dei ikkje har det trygt og godt på skulen, må skulen likevel handle  i tråd med aktivitetsplikta til eleven har det trygt og godt.

 

MÅL

Skulen skal ha nulltoleranse mot mobbing, krenkingar, vald, diskriminering og trakassering. Skulen skal ikkje tolerere baksnakking, isolering, utestenging, hat-ytringar eller meir indirekte krenkingar.

 

OPPGÅVER I SKULEN

FØREBYGGING

Skulen skal arbeide systematisk slik at krava i lova eller i medhald av kapitlet vert oppfylte. Elevane skal ta del i planlegging og gjennomføring av arbeidet for eit trygt og godt skulemiljø.

  • Samarbeidsutvalet, skuleutvalet, elevråd og foreldre skal haldast informert om alt som er viktig for skulemiljøet og så tidleg som mogleg takast med i arbeidet.
  • Skulen skal informere elevar og foreldre om rettane knytt til 9A. Elevar og foreldre må få nok informasjon  til å kunne vurdere om eleven sine rettar er oppfylt og korleis dei kan gå fram for å sikre at rettane vert oppfylte. Informasjonen må vere tilgjengeleg for alle elevar og foreldre, og det må informerast om på klassemøte og foreldremøte opp til fleire gongar i året.
  • Elevrådet kan velje representantar til å ta i vare elevane sine interesser overfor skulen og styresmaktene i skulemiljøsaker. Elevane kan møte med to representantar når skulemiljøsaker skal handsamast i arbeidsmiljøutval. Dei har talerett og dei har rett til at meiningane deira vert protokollførte.
  • Ordensreglementet skal gjerast kjent for elevane og foreldra. Tiltak som kan nyttast ved  brot på reglementet, skal vere fastsette i reglementet.
  • Skulen gjennomfører elevundersøking, spekter og sosiometrisk kartlegging som ein del av det systematiske arbeidet (viser til eigen plan for kartlegging).

Kontaktlærar tek opp eleven sitt skulemiljø i faste elevsamtalar og utviklingssamtalar.

  • Elevane sitt skulemiljø er tema på foreldremøte. Resultat frå undersøkingar vert presenterte og  korleis skulen vidare skal arbeide med å gi elevane eit trygt og godt skulemiljø.
  • Den einskilde skule sitt førebyggande arbeid med skulemiljø er  dokumentert i eigen plan.
  • Kommunen sørgjer for at skulane har kompetanse om skulemiljø og arbeid mot mobbing. Rektor har ansvar for at dei tilsette har oppdatert kompetanse om skulemiljø og arbeid mot mobbing i tillegg til at dei har god kjennskap til regelverket.

 

AKTIVITETSPLIKTA

Eleven har ein individuell rett til eit trygt og godt læringsmiljø, og det er eleven si eiga subjektive  oppfatting som avgjer om skulemiljøet er trygt og godt. Skulen skal handle i samråd med aktivitetsplikta.

Skulen si aktivitetsplikt er delt i fem handlingsplikter. Alle personar som jamleg oppheld seg på skulen, SFO eller leksehjelp, har kontakt med eleven og er på skulen for å utføre arbeid eller tenester for skulen, har plikt til å  følgje med, gripe inn, varsle rektor . Rektor og kontaktlærar har plikt til å gjennomføre undersøking og planlegging av gjennomføring.

Plikta til å følgje med:

Plikta til å følgje med inneber å vere merksam og aktivt observere korleis elevane handlar overfor kvarandre. Det skal vere låg terskel for å bry seg med kva elevane driv med. Skulen har eit skjerpa ansvar overfor særleg sårbare elevar (til dømes religion, seksuell orientering, funksjonsevne, åtferdsvanskar eller  ved familie- eller heimeforholda til eleven).

Plikta til å gripe inn:

Alle som arbeider ved skulen skal gripe inn mot mobbing, vald, diskriminering og trakassering dersom det er mogleg. Kjenneteikn på  å gripe inn er at handlinga skjer med ein gong og er retta mot å stoppe ein situasjon som går føre seg og er forholdsvis akutt ( til dømes stopping av slåsting, irettesetting av elevar som krenkar andre verbalt).

Plikta til å gripe inn er avgrensa til inngrep som er moglege å gjennomføre. Dei som arbeider på skulen må vurdere kva som mogleg å gjennomføre. Grensa for å gripe inn er at den tilsette ikkje står i fare for å skade seg sjølv eller krenke nokon av elevane for å stanse situasjonen. Plikta til å gripe inn kan innebere bruk av makt og tvang som ikkje har heimel i opplæringslova, men er regulert av straffelova og barnekonvensjonen. Reglane om nødrett eller nødverje er ein unnataksregel som er veldig streng. Den kan likevel gi grunnlag for i gripe inn i ekstraordinære tilfelle der ein må ty til vald for å forsvare liv og helse.

 

Plikta til å varsle rektor:

Alle skal varsle rektor dersom dei får mistanke om eller får kjennskap til at ein elev ikkje har eit trygt og godt skulemiljø. Det skal vere låg terskel for kva som er mistanke. Varslingstidspunkt er ei skjønnsvurdering. Det kan vere på slutten av timen, dagen eller veka avhengig av graden av alvor. I alvorlege tilfelle skal skuleeigar  vere kjend med saka og/ eller involverast for å vere med på å løyse saka.

  • Den einskilde skule har interne rutinar for varsling til rektor.
  • Skulesjef skal varslast når  fleire mobbar ein, i særleg valdelege eller integritetskrenkande tilfelle, ved krenking over lang tid,  når det er grove truslar i sosiale media og ved mobbing på tvers av skular.

 

Skjerpa aktivitetsplikt dersom tilsette krenkar elevar

Dersom ein som arbeider på skulen får mistanke eller kjennskap til at ein annan som arbeider på skulen, utset ein elev for krenking som mobbing, vald, diskriminering og trakassering skal vedkomande straks varsle rektor. Tiltak og reaksjonar er ikkje regulert i opplæringslova, men vert styrt mellom anna av arbeidsrettslege forhold.

  • Skulen har intern rutinar på varsling
  • Rektor skal varsle skulesjef.
  • Dersom det er leiinga ved skulen som står bak krenkinga, skal skulesjef varslast direkte av den som fattar mistanke eller har kjennskap til krenkinga.

 

Plikta til å undersøkje

Rektor og/ eller kontaktlærar har plikt til å undersøkje når det er mistanke om at eleven ikkje har eit godt og trygt skulemiljø. Det skal vere låg terskel for å undersøkje. Undersøkinga handlar om å finne ut kva som ligg bak eleven si oppleving, ikkje å skaffe bevis. Formålet er få fram fakta om situasjonen, bakgrunn for opplevinga og kva forhold i omgjevnadane som påverkar korleis eleven opplever skulemiljøet.

  • Kontaktlærar har samtale med eleven, andre elevar, foreldre.
  • Kontaktlærar analyserer og vurderer innsamla data ( elevundersøking, spekter, sosiometrisk kartlegging).
  • Kontaktlærar samhandlar med PPT om elevar som frå før er kjent for PPT.

 

Plikta til å setje i verk tiltak

Når ein elev seier at skulemiljøet ikkje er trygt og godt, skal skulen så langt det fins eigna tiltak, sørge for at eleven får eit trygt og godt skulemiljø. Tiltaka skal ivareta barnet sine interesser best mogleg. Barnet skal vert gitt høve til å verte høyrt. Tiltaka må følgjast opp, verknadane evaluerast, og eventuell endring av tiltak vurderast om nødvendig. Plikta gjeld så lenge eleven opplever at det ikkje er trygt og godt. I nokre tilfelle kan det vere slik at eleven uttrykker at han/ho har det bra, men faktisk ikkje har det, og plikta til å setje inn tiltak trer i kraft. Tiltaksplikta gjeld så lenge det fins eigna tiltak som baserer seg på kunnskap, prinsipp og verdiar som er utvikla og anerkjend av kompetente fagmiljø. Tiltaka skal vere tilpassa den konkrete saka, vere lovlege, vere i eit kortare og lengre tidsspenn. Tiltaka kan vere retta mot fleire.

  • Skulen lagar ein skrifteleg plan når det vert sett i verk tiltak i ei einskild sak.
  •  I aktivitetsplanen skal det stå kva problem tiltaka skal løyse, kva som er planlagt, når tiltak skal gjennomførast, kven som er ansvarleg for gjennomføringa, og når tiltaka skal evaluerast.
  • Skulen har ei veke på å setje i gong tiltak
  • PPT står til disposisjon og kan nyttast for råd og oppfølging.

KLAGE

Dersom elev eller foreldre meiner at skulen ikkje oppfyller aktivitetsplikta, og saka er teken opp med skulen har dei rett til å få saka si prøvd med fylkesmannen i Møre og Romsdal. Målet er at det skal vere mogleg å få prøvd saka av eit mynde utanfor skulen. Foreldre kan klage munnleg eller skriftleg. Fylkesmannen har verkemiddel og mynde til å sørgje for at elevar sin skulesituasjon vert endra om nødvendig. Fylkesmannen fattar einskildvedtak.

Dersom eleven eller foreldre vil kontakte nokon  som kan vurdere om skulen  har gjort plikta si kan dei melde frå til Fylkesmannen (handhevingsordninga)


Rektor Oddhild Gjengedal
Larsnes skule
6084 LARSNES

70 02 67 30 / 47 90 11 33

E-post

 

SFO: Mob.nr: 48 89 23 31